Carla Rump

De natuur is voor Carla een belangrijke inspiratiebron; een nooit ophoudende stroom gedachten, verwondering, en oog voor de schoonheid van dat wat er gewoon is.
Haar sculpturen uit steen gehouwen, kunnen fors en imponerend zijn of soms juist teder en aandoenlijk, geboetseerd. Hout is een materiaal dat haar bloed sneller laat stromen, ze weet een boom een tweede leven te geven als sculptuur, gestold in de tijd.

De tekeningen die Carla maakt zijn soms het decor voor haar beelden, grijs in potlood op grote vellen.
De liefde en de opmerkzaamheid die zij heeft voor alles in haar omgeving maakt dat welk materiaal ze ook kiest, er een kunstwerk ontstaat met een verhaal dat je raakt en boeit.

Carla reist graag naar verre oorden om daar gevoed te worden door indrukken uit andere culturen. Door de verschillende opdrachten die zij inmiddels heeft gehad, is haar werk op diverse plekken in het land te zien.
Thuis werkt ze in haar atelier in Bussum, omringt door schetsen met nog uit te voeren ideeën.

Carla vertelt over haar vroegste ervaring met kunst en hoe het haar inspireerde. "Als kind, aan mijn moeders hand, zag ik veel slenterende benen. Ik draalde niet, liep snel mee, wachtend op dat ene moment, die ene plek, midden in het centrum, tussen die passerende mensen. Daar, in de Kerkstraat moet het geweest zijn, het stuiten op dat onveranderlijk brok brons, in de vorm van een ponypaardje. Hier gebeurde het, ouders tilden hun kinderen op en zetten het op de rug van dit beestje, deze rug, glimmend, stralend brons, door de vele kinderbillen die het aangeraakt hadden, ik keek de mensen aan, waande mij in het middelpunt van het universum. Sculptuur, een moment van stilstand, het heeft mij nooit meer losgelaten."

Te leen of te koop

De blik is oneindig
€ 550,00  
€ 13,00/mnd
Vai Amica, da cima a valle
€ 2.950,00  
€ 37,00/mnd
Kringloop
€ 850,00  
€ 16,00/mnd
Deining
€ 850,00  
€ 16,00/mnd

Momenteel niet beschikbaar werk

Wending
€ 750,00  
€ 16,00/mnd
In Bad
€ 850,00  
€ 16,00/mnd
Zomer
€ 1.700,00  
€ 23,50/mnd
"Elke dag boom in de morgen" sprak het hout
€ 250,00  
€ 8,00/mnd
Draagbaar landschap II
€ 1.050,00  
€ 18,50/mnd