Han Reeder

De schilder en fotograaf Han Reeder is autodidact. Hij laat zich inspireren door het Hollandse landschap en het Hollandse licht.

Han vertelt over zijn werk; " Natuur, landschap en het licht. Langs die drie orientatiepunten ontwikkelt zich mijn werk, veelal projectmatig. De natuur naar mijn hand zetten, dat is een van de rode draden in mijn werk.

Het Nederlandse landschap en het licht zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor mijn schilderen. Geboeid door het Grijs in het Hollandse landschap, experimenteer ik graag met de kleur.
De werkelijkheid zoals die zich aandient is niet meer dan vertrekpunt. Het concept is de stuwende kracht in het creatieve proces. Omdat het concept natuurlijk niet beperkt blijft tot het realiseren van een werk, ontstaat van werk naar werk, al doende iets van een verhaal. Ik werk dan ook graag seriematig."

"Ik heb veel geëxperimenteerd met foto’s van flesvormen, niet van glas maar van ijs. Zelf kleurloos, spelen ze hun spel met het daglicht of misschien omgekeerd. De adembenemende verandering van kleuren wordt versterkt door de breuken, holtes en barsten in het ijs. Verstrooiing, spiegeltjes en breking van het licht zijn het resultaat van de spanningen in het ijs die optreden tijdens het vriezen. Na de flesvormen van ijs ben ik gaan experimenteren met kinderballontjes: een heerlijk uit de hand gelopen feestje."

"Bloemstillevens is mijn nieuwste project, waarbij ik me graag laat inspireren door uiteenlopende ‘florale tradities’ maar vooral mijn eigen weg zoekend. Een sterke neiging tot abstraheren resulteert soms in ‘bloemstillevens zonder bloem’.
Schilderend werk ik vaak met de landschappelijke motieven: Illawalu (licht, land, water, lucht). ‘De kleur van grijs’ is een experiment met twee soorten grijs als uitgangspunt. Grijs samengesteld uit zwart en wit en grijs dat bestaat uit vermenging van rood, blauw en geel."

Te leen of te koop

Marrakesh consoles
€ 900,00  
€ 16,00/mnd
Andalusische Vergeet-me-nietjes
€ 675,00  
€ 16,00/mnd

Momenteel niet beschikbaar werk

Wilde Roos (b8639)
€ 720,00  
€ 16,00/mnd
Marrakesh Stadsmuur
€ 900,00  
€ 16,00/mnd