Jadranka Njegovan

Jadranka Njegovan over haar werk:
"In het meeste van mijn werken speelt de illusie van ruimte, het schakelen tussen 2D en 3D en weer terug, een grote rol. Dit resulteert in verschillende soorten beelden: lijnen liggend op papier, een uitsnede, een puzzel van een berg of een vorm die uiteenvalt. Mijn inspiratie vind ik in de natuur, in eenvoudige dingen om me heen, grensgebied tussen abstract en figuratief, en in teksten en poëzie. Ik maak gebruik van verschillende technieken, maar lithografie is mijn favoriete. Grafiek en lithografie gebruik ik als kunstvorm en niet als reproductie middel."

"Hoewel ik een groot natuurliefhebber ben en juist veel bewondering heb voor de complexiteit van de ecosystemen en de diversiteit en rijkdom van kleuren en vormen, is dat niet in mijn werk terug te vinden. In de getoonde tekeningen, isoleer ik elementen uit hun context en, door ze te vergroten of te herhalen, krijgen ze een andere dimensie en soms een andere betekenis.

Jadranka Njegovan is geboren en Kroatië en woont in Den Haag. Ze deed haar opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldenden Kunsten in Den Haag.

Te leen of te koop

Fuga var-II
€ 1.800,00  
€ 26,50/mnd

Momenteel niet beschikbaar werk

Vogels 2
€ 500,00  
€ 13,00/mnd
De kou in II (Blauw)
€ 550,00  
€ 13,00/mnd
Botanische Notitie - 2
€ 120,00  
€ 8,00/mnd
Breaking apart III
€ 950,00  
€ 18,50/mnd