Ellen Meuwese

“Als je dat kleine detail niet ontdekt, zie je niets.” Deze oer-uitspraak is de basis voor Ellen. Hierin vindt zij al meer dan 40 jaar inspiratie. Door haar aangeboren nieuwsgierigheid en het oog voor details komt haar werk, dat een kleurrijke afspiegeling is van de wereld om haar heen, tot stand.
Haar onderwerpen zijn volstrekt duidelijk en herkenbaar. Door haar gedetailleerde manier van kijken geeft zij aan ieder werk een aparte klankkleur en interpretatie. Tekenen is nog steeds een grote passie van Ellen maar werken op canvas en met olieverf heeft steeds meer haar aandacht. “Het is veel spannender en ingewikkelder en daardoor een grotere uitdaging”. “Op doek kan ik nog meer de kleinere emoties van mens en dier in hun beweging vastleggen”.

“Als ik schilder, ben ik volledig in mijn eigen wereld. Mijn zorgen laat ik los. De wereld heeft zoveel mooie dingen te bieden, maar mensen zien ze niet in hun jachtige leven. Door hun streven naar perfectie hebben ze geen tijd om stil te staan bij de vuilniszak op het hoofd van een Afrikaanse vrouw, de elegantie van een wandelende dame of de verschoten petjes van de oude Franse mannetjes op de jeu de boules baan. Met mijn werk wijs ik ze op deze bijzondere, maar kleine momenten uit het leven”.

Als meisje hield Meuwese al van kunst. De schilderijen in de musea die ze met haar vader bezocht prikkelden haar fantasie. “Bij ieder schilderij verzon ik mijn eigen verhaal. In die musea heerste een rust, een sfeer waar ik helemaal in op ging”, aldus Meuwese. Toch koos ze niet direct voor een creatieve opleiding in de kunst.
Ze ging naar de universiteit om kunstgeschiedenis te studeren. Maar na een jaar koos ze voor de kunstacademie.
Op de academie leerde ze een vak, waar zijn haar beroep van wilde maken. Ze trouwde en kreeg vier kinderen. De zorg voor haar gezin eiste veel tijd, maar vormde direct een inspiratiebron. Haar kinderen en de beesten op de kinderboerderij bleken de beste modellen. Zij exposeerde regelmatig. Maar gedwongen door het lot volgde haar grote doorbraak pas later.

Te leen of te koop

Kippen
€ 450,00  
€ 13,00/mnd
Koe
€ 475,00  
€ 13,00/mnd
Koeien
€ 475,00  
€ 13,00/mnd