Hans van Marwijk

Hans van Marwijk kwam door zijn ouders op zeer jonge leeftijd in aanraking met kunst. Zijn vroege waarnemingen zijn dan ook van invloed op zijn huidige werk.

Hij is lid van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB) heeft een plan opgevat om diverse belangrijke kunstenaars en tijdgenoten op film vastleggen. "De afgelopen jaren heb ik zeven films en documentaires gemaakt van bekende beeldhouwers, schilders en personen die veel voor de kunst betekend hebben." oa over Loek van Meurs (beeldhouwer), Cecile Kuijten (dochter Harrie Kuijten en galeriehouder), Noek Rädecker (beeldhouwer), Adriaan van Dis (schrijver), Jan Ritsema (oud-burgemeester van Bergen) en mevrouw Bruns (bovenbuurvrouw van Lucebert in Kranenburgh).
Uiteindelijk is het mijn bedoeling om een gefilmde 'kunstbibliotheek' op te bouwen van kunstenaars - Schilders, beeldhouwers, dichters, fotografen, theatermakers, schrijvers en siersmeden uit Bergen of die in Bergen gewoond hebben of veel betekend hebben voor Bergen en kunst in het algemeen. De documentaire kan vervolgens vertoond worden bij een expositie van desbetreffende kunstenaar. Bovendien denken we ook aan lezingen over thema's als de mens achter het werk en kan de gemaakte documentaire een aanvulling zijn.’

Momenteel niet beschikbaar werk

Stilleven II
€ 975,00  
€ 18,50/mnd
Le Toit Rouge
€ 1.200,00  
€ 18,50/mnd
Het woud 6
€ 1.700,00  
€ 23,50/mnd
Het woud 7
€ 2.000,00  
€ 26,50/mnd