Daphne Louter

Als kind hield ze al erg van schilderen, tekenen en fotograferen. De stap naar het kunstenaarsschap was dus een logische. Na haar afstuderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag kreeg ze een studiebeurs om verder te studeren in Schotland. Ze volgde daar een illustratieopleiding aan Edinburgh College of Art. Ze woonde maar liefst twaalf jaar in Schotland, waar ze werkte als illustrator en kunstenaar en als docent, voor ze terugkeerde naar Nederland.

Inmiddels is ze moeder van een tweeling. De dagelijkse bezigheden van de tweeling inspireerde haar tot het maken van het boek ‘Kijk konijnen’

Over haar werk zegt Daphne: "In mijn werk probeer ik alles te combineren waar ik van hou in de kunst. Het Noord- Europese kleurenpalet, gedempt licht en tonale grijstinten. Een gevoel voor het absurde gecombineerd met mijn liefde voor dieren. Door de sterke illustratieve kwaliteiten in mijn werk probeer ik de nieuwsgierigheid op te wekken bij mijn publiek. Ik heb graag dat zijn zich afvragen 'Hé, wat is hier aan de hand?' En dan, aan hen om de lege plekken zelf in te vullen en hun eigen verhaal te schrijven."

Te leen of te koop

Wet fox
€ 475,00  
€ 13,00/mnd
Het kasteel
€ 850,00  
€ 16,00/mnd

Momenteel niet beschikbaar werk

Knollenland
€ 875,00  
€ 16,00/mnd