Evelien Linschoten

In 2013 heeft Evelien Linschoten ('67) het vilten ontdekt bij Rita Koolen in Bergen. Ze raakte geïnspireerd door het viltproces en alle mogelijkheden van het vilten. In de jaren daarna volgde zij cursussen bij Irene van der Wolf en Anja Schrik. Dit gaf haar de basis om zichzelf verder te ontwikkelen. Zij gaf viltcursussen en teambuildingsdagen met wol als middel om te verbinden en creëren. Ze exposeerde meerdere keren tijdens SCHIK (Schoorlse kunstroute) op buitenlocaties in Groet en tijdens het jaarlijkse kunstweekend bij OldSkoel in Burgerbrug. Ook exposeerde ze in haar eigen atelier tijdens het landelijk atelierweekend in november.
Evelien heeft haar viltatelier in Cultureel ontmoetingscentrum OldSkoel in Burgerbrug.

Water en zeep
Evelien werkt o.a. met Nederlandse schapenwol, merinowol, plantaardige vezels en zijde. Dit materiaal vervilt ze tot unieke vilten wandpanelen, lichtobjecten, vazen, manden en kettingen.
Evelien vertelt graag over haar fascinatie voor het werken met wol en de verwondering over de prachtige kleurcombinaties en structuren die er te maken zijn: “Het leuke is dat ik niets hélemaal onder controle heb. Vanaf het moment dat ik aan het werk ga heb ik het eigenlijk nooit helemaal in de hand. Ik ben gewoon aan het spelen met wol, water en zeep. Het heeft voor mij bijna iets magisch: hoe de losse wolvezels door het vilten veranderen in een vaste lap of vorm zonder dat daar een naaimachine bij aan te pas komt!”

Verwondering als leidraad
Tijdens haar viltavonturen als kunstenaar zoekt ze meer en meer naar eenvoud en verstilling: “Ik begon met veel kleur en drukte maar de laatste 3 jaar werk ik overwegend met natuurlijke kleuren en zoek ik meer naar rust in mijn panelen en objecten. De natuur is voor mij een grote inspiratiebron. Zij doet mij steeds weer afvragen wat maakt dat men er steeds naar blijft kijken, zich verwonderd of geraakt wordt...”

Te koop op deze website

Schoorlse duinen I
prijs: € 325,00
Viltlamp
prijs: € 425,00

Momenteel niet beschikbaar werk

On the sunny side ||
€ 595,00  
€ 13,00/mnd