Gea Karhof

Gea Karhof is een grafisch kunstenaar die met behulp van de oude techniek van etsen een wereld visualiseert waarin op één prent vele culturen samenkomen. Zo grijpt ze terug naar symbolen van oude culturen, die ze op haar vele reizen heeft bezocht, en combineert deze met twintigste-eeuwse iconen als Donald Duck en Marilyn Monroe. Het resultaat is een veelal caleidoscopische ets waarin banden worden gelegd tussen verleden, heden en toekomst.

Alle haar prenten worden in een beperkte oplage gedrukt en met de hand ingekleurd. Zo zijn ze uiteindelijk inica.De eerste impressie van haar prenten is een sterke compositie die de aandacht trekt. Bij nadere beschouwing komt men echter terecht in een wereld van details en onmogelijkheden.

Liefde voor het tekenen is de basis. Het dreef haar destijds naar de Rietveld Academie waar ze de vrije grafiek en het schilderen ontdekte.
Grafiek is voor Karhof geen gemakkelijk middel tot reproduceren van kunst, maar een kunstvorm op zich. Elke millimeter is doordacht, zorgvuldig en tijdrovend onder handen genomen. Aan elke prent gaat een enorm bewerkelijk proces vooraf. 'Ik ben niet de kunstenares van het weglaten, maar van het toevoegen.' Zonder zich iets aan te trekken van chronologie of de wetten der logica vertelt ze vanuit haar indrukken, herinneringen en elementen uit de kunstgeschiedenis een overtuigend nieuw verhaal.

Te leen of te koop

Levenspassie
€ 425,00  
€ 13,00/mnd

Te koop op deze website

The Cloud
prijs: € 285,00