Karen Winnubst

"Ik ben opgegroeid als een echt buiten kind, geboren in Namibië. Hoewel we in de stad woonden, waren we wel altijd buiten. De vakanties brachten we door aan de ruige kust met zijn uitgestrekte, verlaten stranden en de hoge zandduinen. De liefde voor de natuur is hier begonnen. Nadat we verhuisd zijn naar Nederland heb ik een toeristische opleiding gevolgd en veel van de wereld gezien. Tijdens deze reizen is mijn interesse voor fotografie begonnen. Gewoon als amateur, naast mijn drukke baan als management assistente. Na de geboorte van mijn jongste kind, ben ik gestopt met werken. In deze periode besloot ik dat het tijd werd om naast mijn commerciële vaardigheden, ook mijn creatieve brein weer te stimuleren. In 2011 ben ik gestart bij de Fotoacademie in Amsterdam. Naast de techniek heb ik hier vooral geleerd om de fotografie op een conceptuele manier te benaderen. Mijn specialisatie werd in de loop van de opleiding het maken van portretten, maar de liefde voor de natuur bleef.

Nu bestaat mijn werk veelal uit landschap/kunstfotografie, liefst in serie, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. De natuur staat centraal; overweldigend, ruig en krachtig, maar tegelijk ook sereen en rustgevend, waarbij het nietige van de mens hierin mij fascineert. In de natuur voel ik mij thuis. Ik fotografeer veel in mijn eigen omgeving, op het strand of in de duinen, maar ik vind het ook heerlijk om met mijn gezin de wereld rond te reizen om nieuwe landschappen te ontdekken.
Eenmaal thuis voeg ik, in mijn digitale 'donkere' kamer, een extra creatieve laag toe aan de beelden. Ik schilder als het ware met mijn fotografie. Hiermee wil ik de kijker intrigeren en de beelden nog meer mijn eigen signatuur geven."

Te leen of te koop

Through the Reeds
€ 1.195,00  
€ 18,50/mnd
Lets Surf
€ 1.250,00  
€ 21,00/mnd
Reflections
€ 1.250,00  
€ 21,00/mnd

Te koop op deze website

Boom
prijs: € 135,00

Momenteel niet beschikbaar werk

Silence
€ 1.250,00  
€ 21,00/mnd
Somewhere VII
€ 1.195,00  
€ 18,50/mnd