Marina Rupert

Marina Rupert is beeldend kunstenaar die grafiek, tekeningen en schilderijen maakt. Haar prenten zijn een zoektocht om associaties die beelden oproepen over elkaar heen te drukken en dan een uiteindelijk een werk te maken dat die gelaagdheid verbeeldt.
Het eerste beeld kan bijvoorbeeld water zijn en dan bomen. Het water is bewegelijk en de boom staat vast met wortels. Maar dan blijkt de boom te zweven in de ene prent en juist in de andere prent het karakter van water aan te nemen of weer ergens anders de vorm van een zuil. Natuurlijk vraagt dat dan weer om een ander beeld. Dit kan van alles zijn: een boot, een boeddha enz.

Zij experimenteert ook veel met verschillende druktechnieken over elkaar heen. Zelf vertelt ze hierover: "Het is spannend om te zien hoe scherpe lijnen van een droge naald de strijd aangaan met de vlakke druk van een houtsnede. Kortom, grafiek maken is voor mij de spanning van het maken van een drukvorm, de verrassing die dat oplevert en de mogelijkheid om dezelfde drukvorm op verschillende manieren te gebruiken."
Door de jaren heen zijn de onderwerpen van haar schilderijen steeds eenvoudiger geworden. Dichtbij ´haar werkelijkheid´ om haar heen.

Zij bewondert Bonnard en ook David Hockney voor wie geldt: elk onderwerp is goed genoeg. Daar gaat het om, wat gebeurt er op het schilderij, met de verf, de kleur, de intensiteit? Daarnaast neemt zijn een voorbeeld aan de schrijver Philippe Claudel die (met de verhalenbundel ‘Parfums’ of in het Nederlands ‘Geuren’) met taal doet zoals zij o dat wil doen met schilderen. Zo maakt zij schilderijen over de zee, het interieur, het uitzicht, het stilleven, tuinen met hond en ook zonder hond en de tulpen.

Momenteel niet beschikbaar werk

Hommel II
€ 280,00  
€ 10,50/mnd
Zomerstrand
€ 650,00  
€ 16,00/mnd