Madeleine Leddy

Madeleine Leddy vertelt zelf over haar werk: ”Er zijn echo’s uit mijn on(der)bewuste die ik probeer te vangen in vormen - voor zover ze zich laten vangen.Beeldend werken is voor mij een soort mediatie. Met mijn werken wil ik doordringen in de mysterie van leven en dood.

In eerste instantie legde ik mijn ziel in die kleine tekeningen en schilderijen, het kostte mij moeite er afstand van te doen, daarom ben ik gaan etsen, die techniek bevalt me. Want etsen is toveren. Je werkt in spiegelbeeld, met onvoorspelbare zuren en speelt met effecten. Een deel heb je, zeker bij werken in droge naaldtechniek, niet in de hand.
De gevleugelde dieren in mijn werk zie ik als boodschappers van de natuur, door hen werden mijn etsen ruimtelijker, lichtvoetiger. Langzaam komt de figuratie, zij het niet realistisch, terug. Maar ik houd alles open. Mogelijk komt er meer terug. Ik zou het best weer het pure tekenplezier in mijn vingers willen voelen. Ook is het mogelijk dat ik op de weg van ‘Song of universe’ doorga. In dit werk, geïnspireerd door de voor indianen heilige bergen komen mens, dier en kosmos samen, en heb ik etsen met schilderijen gecombineerd."

Het werk van Madeleine Leddy werk is in het bezit van diverse musea, galeries, kunstuitlenen en (privé) collecties.
In Engeland (National Print Exhibition, London) won zij de Julian Trevelyan Award.
In Ierland won zij de Irish Printer Magazine Prize.
Haar werk is o.a. opgenomen in de boeken Grafiek Nu, deel ll, lV, Vlll, lX en X. Echo, uitgave van het Grafisch Atelier Alkmaar (tekst Jhim Lamoree) met portfolio. Drukkerstroost, 15 jaar grafisch leven in Noord-Holland (Ad van der Blom)
Zij maakt deel uit van de Grafiek Groep Bergen.

Te leen of te koop

Song of the Universe
€ 900,00  
€ 16,00/mnd

Te koop op deze website

Who needs wings when you're a cloud
prijs: € 215,00
Blue Moon
prijs: € 215,00
Dark one
prijs: € 210,00
At first sight
prijs: € 210,00
Spring
prijs: € 195,00
Cycloon I
prijs: € 185,00
Cycloon II
prijs: € 185,00
Rode regen
prijs: € 185,00
Z.T
prijs: € 165,00

Momenteel niet beschikbaar werk

"Waar het stil moet zijn"
€ 555,00  
€ 13,00/mnd