Joke Konijn

Joke Konijn woont met haar gezin aan de rand van de Schaalsmeerpolder in het natuurgebied Het Wormer- en Jisperveld van Natuurmonumenten. Opgegroeid in een grote familie op de boerderij in de Wijdewormer heeft de periode van haar jeugd haar nooit verlaten.
De cyclus van het leven, de natuur, de wisselende seizoenen, het geluk en de vrijheid maar ook het geïsoleerde en het harde bestaan in de polder hebben haar karakter gevormd. Dit gegeven vormt de bron van al haar inspiraties. Het is ook haar drijfveer om haar emoties licht en soms met humor te laten zien in thema’s waarin de natuur en dagelijkse gebeurtenissen centraal staan.
Op verschillende manieren probeert ze zo dicht mogelijk bij die emoties te komen. Hierbij maakt zij naast houtskool, verf en taal soms ook gebruik van materialen ‘uit haar herinnering’ zoals klei, hooi, melk, wol, lood en as.

Begin jaren negentig stond Joke aan de wieg van van het Kunstenaarsplatform TENGEL. Een stichting die werk en activiteiten van Zaanse kunstenaars onder de aandacht brengt. Vanaf 2001 is zijn nauw betrokken
bij de kunstroute VELDWERK in de Schaalsmeerpolder waar regelmatig kunstenaars en dichters een maand lang hun projecten in een bepaald thema laten zien voor het publiek. Sinds kort heeft zij een tweede atelier in het Theehuis in de tuin van het Weefhuis in Zaandijk waar ze ook regelmatig weekendexposities orgnaniseert.

Te leen of te koop

Berkeneiland
€ 1.295,00  
€ 21,00/mnd
Suriname moeras
€ 1.650,00  
€ 23,50/mnd

Momenteel niet beschikbaar werk

Twee Vogels in Geel
€ 900,00  
€ 16,00/mnd
Erfland I
€ 1.295,00  
€ 21,00/mnd