B. van Huystee

Het uitgangspunt in alle werken van Bea van Huijstee is de mens.
Naast de portretten in opdracht maakt zij werken van niet-aanwijsbare of herkenbare personen.
Het is de verbeelding van het leven en de mensen om haar heen. Hierin is de uitdrukking van de stemming, de compositie of kleurkeuze het belangrijkst. Thema’s zijn o.a. het theater, man/vrouw, afstand/toenadering.

De laatste jaren zijn beelden uit haar ‘familiealbum’ een bron van inspiratie. Onder de noemer ‘in het licht van mijn herinnering’ gaf ze haar kinderjaren aan het strand en in haar geboortestad Amsterdam gestalte.
“Alvorens op het doek te beginnen maak ik tekeningen, composities en verzamel ander beeldmateriaal dat met het onderwerp te maken heeft. De compositie staat nog niet duidelijk vast, deze ontstaat al verkennend, schilderend aan vorm en kleur. Ik blijf sturen en zoeken tot het moment waarop het beeld op het doek mij “eigen” en vanzelfsprekend voorkomt. Dan beslis ik hoe ik verder doorschilder om kleur en vorm te optimaliseren zonder dat het schilderij mij te statisch of te bedacht wordt. Ik schilder vaak afwisselend aan meerdere doeken. Dit om te ver doorschilderen te voorkomen en om afstand te houden.”

Bea was docente op verschillende opleidingen. Nu geeft ze privéles schilderen en organiseert workshops portrettekenen en schilderen in eigen atelier en schilderwerken in Frankrijk.

Te leen of te koop

Zonnebad 1
€ 350,00  
€ 10,50/mnd

Te koop op deze website

Kopje
prijs: € 175,00

Momenteel niet beschikbaar werk

Albas
€ 1.200,00  
€ 18,50/mnd
Ballet
€ 475,00  
€ 13,00/mnd
Dagje strand
€ 650,00  
€ 16,00/mnd